Menu Sluiten

Over ons

Op 1 april 2019 zijn we Workflow Learning V.O.F. gestart bij de KvK te ‘s-Hertogenbosch. Nadat we een aantal mooie projecten hebben uitgevoerd waarbij we gebruik hebben gemaakt van de ‘5 Moments of Need’ methodiek (TM Apply Synergies) zijn we erg enthousiast geworden van performance support en Workflow Learning. Ook werden we enthousiast door het vakmanschap van de ander. We zijn overtuigd van de grote relevantie en waarde voor elke organisatie. We willen het verschil maken. We werken op een creatieve en gedreven manier om Workflow Learning ook bij jouw organisatie werkend te krijgen of naar een volgend niveau te tillen.

Hallo, ik ben Wilma Baltes

Open, empathisch, waarderend, hart voor leren en ontwikkelen, ga uit van mogelijkheden, denk in oplossingen, schouders eronder zetten, kan niet- bestaat niet (of heel soms toch wel), ik vind heel veel dingen leuk, pragmatische en resultaatgerichte plan van aanpak.

Ik ga er van uit dat iedereen talent heeft en het waard is om zijn talent te ontdekken en ontwikkelen. Door de juiste positieve aandacht en begeleiding te geven kan talent zich ontplooien en ontwikkelen.  Ik leer graag van en met anderen. Het is niet vreemd dat mijn passie leren en ontwikkelen is. Ik vind het waardevol en inspirerend om mensen in hun kracht te zetten en ze te helpen in hun eigen ontwikkeling.

Als trainer en ontwikkelaar binnen KLM heb ik veelvuldig mijn bijdrage mogen leveren aan het begeleiden van vele individuele talenten. Een tijd lang ben ik verantwoordelijk geweest voor de Care Team trainingen, het psycho-sociale nazorg team binnen de organisatie dat ingezet wordt tijdens calamiteiten. Voor dit team heb ik trainingen ontwikkeld en gegeven in Nederland en op onze vestigingen in het buitenland. Daarnaast ben ik een paar jaar ZZP-er geweest en heb ik trainingen gegeven voor het IVP. Als Learning consultant was mijn aandachtsgebied Europa en haalde ik leervragen van de buitenstations op en vertaalde deze naar een passende leeroplossing. Momenteel ben ik consultant Trainer en heb ik 2 aandachtgebieden; Ground Services en Inflight services waar ik samen met een team bevlogen en betrokken mensen prachtige projecten voor neerzet. Een van deze mooie projecten heb ik samen met Marcel de Leeuwe gemaakt voor Inflight. Wij hebben voor een nieuw concept in de businessclass een perfomance support app ontwikkeld ter ondersteuning van onze cabine staff. Deze app is gebaseerd op de methodiek van de 5 moments of Need. Het succes van de app heeft onze verwachtingen overtroffen.

Hallo, ik ben Marcel de Leeuwe

Eerlijk, kritisch, onafhankelijk, gedreven, pragmatisch en creatief, dat ben ik als onderwijskundige al sinds het begin. Ik hou ervan om samen met vakgenoten iets waardevols te realiseren en organisaties daarin onafhankelijk te laten zijn.

Rond 1999 werkte ik bij het bedrijf SPC Training van Alfred Remmits en merkte we dat het lastig was om mensen enkel te trainen in het klaslokaal. Vooral bij ICT trainingen was de transfer naar de werkpraktijk heel beperkt. Het leren van vaardigheden in een training ging prima maar op het moment dat het moest worden ingezet in de werkpraktijk was dit lastig. In 1999 ben ik gestart met driejarig R&D project vanuit de EU om Performance Support toe te passen.

Sinds 1 april 2009 ben ik gestart als onafhankelijk e-Learning adviseur en trainer met Leerbeleving. Voor mij betekent dit dat ik projecten wil doen waarmee ik voor organisaties het verschil kan maken. Waarde kan toevoegen.

Als onderwijskundige denk ik in elk project na over de waarde van leren voor organisaties. Daarbij gebruik ik graag het acht velden instrument van Kessels & Smit. Daarnaast is het ‘5 Moments of Need’ model een zeer praktische methodiek. Elk jaar ga ik naar Orlando waar we sessies hebben met Bob Mosher en Conrad Gottfredson. Bij hen heb ik ook het ‘5 Moments of Need’ certificeringstraject gevolgd.

Over performance support en Workflow Learning geef ik les. O.a. bij de Avans Plus Postbachelor opleiding e-Learning en bij de SBO Opleiding onderwijskundig e-Learning ontwerper.

Bij KLM heb ik samen met Wilma dit model bij de introductie van een nieuwe World Business Class als basis genomen voor een rijke oplossing waarbij we elk van de vijf leermomenten hebben ingevuld. Een performance support app op de iPad is in dit project ontwikkeld. Met Wilma samen pak ik graag het volgende project aan in jouw organisatie. Zie een blogpost hierover, een video en een opname van een presentatie: