Menu Sluiten

Wat is Workflow Learning?

Wat is nu eigenlijk Workflow Learning? Dat is de optimale blend tussen werken en leren. Op allerlei manieren kun je ervoor zorgen dat een professional nóg beter zijn/haar werk kan doen. Er zijn vele verschillende leerinterventies die naadloos aansluiten op de werkpraktijk. Leren tijdens het uitvoeren van het werk noemen we Workflow Learning.

We hebben Bob Mosher (Apply Synergies, founder ‘5 Moments of Need’) ook nog vier vragen gesteld over Workflow Learning:

  1. Is there a difference between Workflow Learning and Learning at the Workplace?
  2. Does Workflow Learning requires different skills from a designer? – 1.30 min.
  3. What does Workflow Learning means for learning departments? – 2.49 min.
  4. What would your advise be for a Learning department to make the transformation? – 4.02 min.

Work – Learn – Perform – Repeat!

Werkplekleren wordt vaak nog gezien als een onderdeel van een leerinterventie in de werkpraktijk. Dit terwijl leren op de werkplek op elk moment gebeurt. Het is een dagelijks terugkomend onderdeel van je werk. Het werkplekleren beïnvloedt in hoge mate de prestatie, de kwaliteit van het werk en het bijbehorende gedrag in jouw organisatie. Elke ervaring in de dagelijkse praktijk creëert de mogelijkheid tot verbetering van de prestatie van de individuele medewerker en de organisatie in het algemeen.

Werkplekleren draagt bij aan de ‘lerende organisatie’, een organisatie waar leren en werken in elkaar overlopen. Dit wordt steeds belangrijker in een tijd waarin veranderingen zich snel opvolgen. Het vermogen om het tempo van de veranderingen te volgen is afhankelijk van de capaciteit van de medewerker om kennis en ervaringen snel aan te passen aan de nieuwe situatie.

Werkplekleer interventies

Elke organisatie is gebaat bij het verhogen van de performance van de medewerker. Maar hoe maak je nu leerinterventies die bijdragen aan het verhogen van die werkprestaties? Met andere woorden; hoe ondersteun je de medewerker in zijn taken in de dagelijkse praktijk?

Wij willen graag samen met jullie onderzoeken hoe wij jullie medewerkers zo optimaal mogelijk kunnen helpen in het verbeteren van hun performance.